Jag blev så sugen på den sortens lövbiff man kan köpa i gatukök så jag började googla. Jag hittade ett recept som jag sedan anpassade till vad vi tycker om här hemma hos oss.
Ingredienser:
Till 4 personer
500g av den färs du vill använda
1/2 tsk salt
1 ägg
2 msk majsstärkelse
2 stora vitlöksklyftor
3 varv på pepparkvarnen
2 rågade tsk paprikapulver
3 tsk italiensk salladskrydda
4 bakplåtspapper och smör att steka i.
Gör så här:
1. Lägg färs och saltet i en bunke och knåda ihop. Du har knådat tillräckligt när du känner att färsen börjar bli fast i konsistensen.
2. Lägg i ägget. Knåda ihop ägg och färs tills färsen återigen känns fast.
3. Häll i majsstärkelsen och börja knåda. Färsen kommer nu att börja kännas som en deg.
4. Skala och pressa i vitlöken. Häll också i dem torra kryddorna. Knåda tills att du ser att kryddorna har fördelat sig i hela färsklumpen.
5. Dela färsen i fyra lika stora delar. Vik bakplåtspappret på mitten och lägg en färsklump mellan pappersbladen så du har papper både över och under din färsklump. Platta ut färsen så tunn som du vill ha den. Gör likadant med övriga färsklumpar.
6. Värm upp stekpannan och lägg i smör. Dra försiktig av pappret från ovansidan av din lövbiff. När pannan är varm lägger du ovansidan nedåt i pannan. Innan du vänder din lövbiff så drar du av den sista biten papper.
Servera din lövbiff med valfria tillbehör. Vi vald pommes, bea, grönsallad och givetvis örtsmör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar