Ingredienser
24st
50g jäst
220g margarin
1 liter mjölk
2 msk honung (välj en välsmakande från någon lokal biodlare så blir smaken bäst)
2tsk salt
10-15 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smula jästen i degskålen.
3. Smält margarinet och häll i mjölken. Vänta tills mjölken är fingervarmt.
4. Häll mjölken över jästen. Starta bakmaskinen och kör den tills jästen har smällt!
5. Häll i honungen, kör lite till. Häll i saltet och till slut häller du i 1 liter mjöl. Låt bakmaskinen knåda en stund. Av de sista 5dl mjöl häller du i lite i taget tills du har en smidig deg.
6. Låt jäsa i 30 min. Dela degen i 24 delar. Forma till små bullar som du sedan plattar till så dem blir ca 1 cm tjocka. Nagga bullarna med en gaffel! Låt jäsa i 15 min.
7. Grädda bullarna i 6-8 min. Låt svalna under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar